Maqisttratura üçün mətiqi testlər




Yüklə 11.82 Kb.
tarix29.02.2016
ölçüsü11.82 Kb.
Maqisttratura üçün mətiqi testlər

(www. iqm.az saytından)

1. İki paraşütçü eyni vaxtda təyyarədən tullanır. Onlardan biri 12 dəqiqəyə, ikincisi isə 15 dəqiqəyə yerə çatır. Neçə dəqiqədən sonra ikinci paraşütçü birinciyə nəzərən yerdən iki dəfə hündürdə olacaq?

A) 10 B) 8 C) 5 D) 9 E) 6

2. Aşağıdakı cədvələ görə k hansı ədəddir?



A) 30 B) 25 C) 24 D) 12 E) 18

3. Dairəvi diaqramda bir kursun şagirdlərinin qəbul imtahanında göstərdiyi nəticələr balla göstərilmişdir. Kursda 300 şagird oxumuşdursa, neçə nəfər 200-dən az bal toplayıb?


A) 15 B) 20 C) 5 D) 25 E) 35

4. Aşağıdakı qrafikdə avtomobilin hərəkətə başladığı andan etibarən zamana görə sərf etdiyi yanacaq qrafiki verilmişdir. Qrafikə görə avtomobil hərəkətə başladıqdan 27 dəqiqə sonra çəndə neçə litr benzin qalar?


A) 34 B) 28 C) 32 D) 30 E) 24 5. Verilənlərə görə N+F cəmini tapın.




A) 17 B) 15 C) 16 D) 14 E) 18

6. ● , ■ və ▲ natural ədədlərdir. "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.

● ∙ ■ = 96


■ ∙ ▲ = 84
▲ ∙ ● = 56
■ ∙ ▲ ∙ ● = ?

A) 584 B) 672 C) 720 D) 760 E) 832 7. Verilənlərə görə A+B cəmini tapın.



A) 12 B) 17 C) 16 D) 15 E) 13

8. Dördrəqəmli ədədi onun dörddə birinə bölsək və alınan cavabı dördə bölsək neçə alınar?

A) 1 B) 1111 C) 1001 D) 4 E) 101

9. "?" əvəzinə hansı ədəd yazılmalıdır ?

a ∆ = a2 – 9


◘ b = b2 – 49
◘ ( 4 ∆ ) = ?

A) 4 B) 2 C) 3 D) 1 E) 0

10. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.

A) 15 B) 10 C) 16 D) 14 E) 12

11. "?" əvəzinə hansı ədəd yazılmalıdır ?

a ∆ 2b = a □ b


6 ∆ 4 = 6 □ c
c = ?

A) 3 B) 2 C) 4 D) 1 E) 6

12. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.

23 28 38 49 ? 70 77

A) 56 B) 64 C) 62 D) 66 E) 58
13. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.
32 ◊ 15 = 56
61 ◊ 27 = 79
34 ◊ 52 = 77
81 ◊ 26 = ?

A) 89 B) 92 C) 78 D) 98 E) 87

14. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.

1 2 6 16 44 120 ?

A) 352 B) 376 C) 328 D) 340 E) 384

15. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.



A) 8 B) 12 C) 9 D)  E) 10


16. Dörd yerə qatlanmış vərəqdə kəsiklər edilib. Fikrən vərəqi açın və uyğun olan cavab variantını seçin.

17. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və K + L cəmini tapın.



A) 75 B) 67 C) 82 D) 66 E) 74


18. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.

19. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.


57 ∆ 32 = 98
78 ∆ 14 = 29
63 ∆ 25 = 88
37 ∆ 16 = ?

A) 33 B) 72 C) 96 D) 35 E) 78

20. 6 nəfərdən müxtəlif tərkibdə neçə 4 nəfərlik qrup yaratmaq olar?

A) 10 B) 15 C) 18 D) 20 E) 24

21. Qatlanmış rəngli kağızda kəsiklər edilib. Fikrən kağızı açın və uyğun olan variantı seçin.

22. Verilən hissələrin fikrən birləşməsindən alınan fiquru seçin.



23. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.



24. Verilən fiqura uyğun açılışı seçin.



25. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.



26. Verilən açılışa uyğun variantı seçin.



27. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.



28. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.



29. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.




30. Qanunauyğunluğu müəyyən edin və "?" əvəzinə uyğun olan variantı seçin.






Düzgün cavablar 1 A 2 C 3 A 4 D 5 C 6 B 7 B 8 A 9 E 10 B 11 B 12 C 13 D 14 C 15 D 16 C 17 D 18 D 19 D 20 B 21 D 22 D 23 E 24 E 25 A 26 C 27 E 28 C 29 D 30 B


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©www.azrefs.org 2016
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə